Baklava




Malzemeler;
-1 su bardagı sıvı yag
-1 su bardagı süt ( oda ısısında)
-3 adet yumurta ( oda ısısında)
-Çeyrek limonun suyu
-Yarım paket kabartma tozu
-Bir çimdik tuz

-Nişasta
-Baklavalık Un
-1 Paket Margarin

Şerbeti;
4 su bardagı şeker
3.5 su bardagı su

Arasına;
Ceviz içi

Yapılışı;
Nişasta, un ve magarin hariç diger malzemelerimizi bir güzel yoguruyoruz ve yarım saate yakın dinlendiriyoruz. Dinlenmiş olan hamurumuzdan 50 adet ceviz büyüklügünde bezeler bölüyor ve yuvarlyoruz .

Her bir bezeyi önce çay tabagı büyüklügünde açıyoruz aralarına bol nişasta serperek 5 adet bezeyi üstüste koyup önce merdane ile sonra oklava ile çok ince bir şekilde büyük bir yufka haline getiriyoruz burada hamuru ince açabilmek nişastayla mümkün fakat, yinede ustalık ve maharet de gerekiyor

5'er 5 'er açılmış yufkalarımızı tepsimize serip 10 yufkada bir arasına çekilmiş bol cevizimizi ve eritilmiş margarinimizden 1 er kaşık aralara gezdiyoruz geri kalan 40 bezemizide yine 5' er 5' er açarak 10 yufkada bir cevizleyip yaglayarak işlemimizi bitiriyoruz...

Baklavamız kurumadan dilimleyip geri kalan erimiş eritmiş margarinimizi üzerine gezdirip fırınımızda 180 derecede üzeri kızarana dek pişiriyoruz.

Şerbetimizin malzemelerini katıp kaynatıyoruz kıvamını ise bir tabağa damlatıldıgında akmadan sabit bir şekilde duruyorsa ve rengi hafif koyulaşmış ise tamamdır, indirmeye yakın bir kaç damla limon damlatıyoruz ki tatlımız şekerlenmesin.

Şimdi önemli bir kısma geldik, ben şerbeti sıcak tatlıyı ise hafif ılıkken bir biriyle buluşturuyorum ve 1 gün şerbeti çekmesini bekliyorum isterseniz biri sıcak bir sogukta ayarlayailirsiniz yalnız ozaman tepsinin üzerine bir tepsi daha kapatmanız tavsiye edilir...

Şerbetini tamamen çekmiş olan baklavamız servise bir gün sonra hazır olur.
Afiyet olsun..

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Hoş geldiniz Sütlaç Hanım..Aramıza hoşgeldiniz...Sevgilerimle..